Boeing 787 Dreamliner Tui

Op vluchten naar verre bestemmingen kunt u een stoel reserveren op een Boeing 787 Dreamliner Tui, zodat u zeker weet waar u komt te zit.  Hieronder zit u de stoelindeling van de Boeing 787 Dreamliner van Tui Nederland. Dit is een nieuwe toestel die ingericht is met de Deluxe klasse.

TUI Boeing 787 Dreamliner stoelindeling:

– Deluxe: rij 1 t/m 4 (beenruimte 106 cm)

– Comfort: rij 5 t/m 19/20* en rij 30/31** (beenruimte 86 cm)

– Economy: rij 20/21 t/m 41 (beenruimte 71-74 cm)

Meeste beenruimte krijgt u in de Deluxe klasse. Daarnaast biedt Deluxe klasse uitgebreide service. Zo mag u gratis een stoel reserveren, heeft u recht op 40kg check-in bagage, gratis toegang tot de lounge op Schiphol, verzorgingkit en een deken.

Het verschil tussen Economy en Comfort klasse is alleen in de beenruimte. Verder is de service gelijk. Voor de Comfort betaalt u gemiddeld 30 tot 70 euro extra t.o.v. Economy. Bent u langer dan 1.90m en twijfelt u eraan om Comfort klasse te boeken houdt dan er rekening mee dat op een langen vlucht maximaal 74 cm beenruimte krijgt afhankelijk van de toegewezen stoel. In ergste geval zit op met 71 cm stoel wat echt aan de krappe kant is. Zuid-Europa zou het nog wel te doen zijn, maar voor een vlucht naar bijvoorbeeld Cancun adviseren wij u een Comfort klasse stoel te boeken. Om u een idee te geven bij de Economy klasse van de Dreamliner bij KLM krijgt u beenruimte van gemiddeld 79 cm. Die paar centimeter (t.o.v. TUI) maakt enorm verschil. Met KLM is comfort klasse geen must als u wat langer bent bij TUI is dat echter wel.

Dreamliner Tui Extra beenruimte

Bent u langer dan 2 meter en heeft u een reguliere Economy ticket geboekt dan is het helaas niet mogelijk om stoelen met extra beenruimte te selecteren. De stoelen bij de nooduitgang die extra beenruimte hebben zijn alleen te vinden op rij 30 en die rij is (vanwege die extra beenruimte) ingedeeld als Comfort klasse; bij de overige uitgangen staat er een schot tussen de deur en de rij stoelen waardoor u mogelijk zelfs juist minder ruimte heeft dan op een gemiddelde Economy stoel.
De beste stoelen met extra beenruimte zijn te boeken in de Comfort klasse op de rij 30, maar let op: NIET de middelste rij stoelen! Dan heeft u juist ook weer een schot voor u waardoor u uw benen niet lekker languit kunt strekken.
Verder is er geen stoel met extra beenruimte beschikbaar in de comfort klasse, daarvoor zult u moeten uitwijken naar de Deluxe stoelen rij 2, de middelste 3 stoelen.
Stoelen met extra beenruimte:
– Economy klasse: niet beschikbaar
– Comfort klasse: rij 30, de buitenste rijen
– Deluxe klasse: rij 2, de middelste rij

Tui 787 Dreamliner Minder beenruimte

Waar op te letten bij het boeken van een stoel bij de TUI Dreamliner. Doorgaans zij meeste stoelen op de Dreamliner prima en is het mogelijk om uw benen even uit te strekken onder de stoel voor u, maar op sommige plekken staat er een houten afscheiding voor u, waardoor u uw benen niet languit kunt doen.
Opvallend genoeg is dit meest vervelde bij de Comfort klasse rij 5 en rij 10. Immers u boekt Comfort klasse voor de extra beenruimte.

Helemaal verveland als u extra betaal om vooraan in de vliegtuit te zitten en u in de Deluxe klasse bij rij 1 direct een schot voor u krijgt. Is het einde van de werd, dat ook weer niet want Deluxe klasse biedt 106 cm aan beenruimte wat voldoende moet zijn voor meeste toch is het iets om rekening mee te houden als u extra lang bent.

Waar u liever niet wilt zitten in de Boeing 787 Dreamliner van Tui

Handig om te weten is waar de toiletten en keukens zijn. U wilt er wellicht vanwege de overlast (stank, wachtrij) niet te direct naast zitten, uiteraard een beetje in de buurt kan geen kwaad of juist wel handig zijn zeker als u met kleine kinderen reist.
De toiletten in de Tui Dreamliner zijn bij de volgende rijen:
– voor rij 1, links (alleen voor Deluxe passagiers)
– bij rij 6, rechts (voor Deluxe en Comfort passagiers)
– bij rij 30, midden
– achter rij 40, links en rechts. Let op: de stoelen van rij 40 kunnen hierdoor maar zeer beperkt achterover, dit is wel een beperking van u comfort zeker op een lange vlucht waar uw wilt slapen.
Keuken is vooraan in de Deluxe klasse en achteraan in het vliegtuig achter de Economy.

Nooduitgang Tui Dreamliner

Zit u liefst vlakbij een nooduitgang? Dan bent u niet de enige! De nooduitgangen van de Boeing 787 Dreamliner Tui bevinden zich aan beide zijden van het vliegtuig ter hoogte van:
– rij 1
– achter rij 7
– voor rij 30
– achter in het vliegtuig bij toiletten achter rij 40.

Boven de vleugel van de Boeing 787 Dreamliner

Vindt u het prettig om tijdens het vliegen goed zicht naar buiten te hebben, zorg er dan voor dat u een stoel hebt die niet boven de vleugel zit.
Is dit voor u van toepassing, vermijd dan rij 13 t/m 20 (Comfort klasse) en rij 21 t/m 26 (Economy klasse) want die bevinden zich tussen de vleugels.

TUI Dreamliner stoelindeling: de beste plek

Iedereen heeft zijn voorkeur tijdens een vliegreis toch zijn er aantal plekken in het vliegtuig die wij aan iedereen kunnen adviseren.

Deluxe: Dit is natuurlijk een inkoppertje mits u zich kunt veroorloven zijn dit de beste stoelen in het vliegtuig met meeste beenruimte en beste service aan board.

Comfort: De Comfort-plekken met de minste kans op overlast, gemiddelde beenruimte en normaal uitzicht: rij 11 en 12.
Economy: De beste Economy plekken in de TUI Dreamliner vindt u in het achterste deel. Vanaf rij 31 t/m 39 zit je prima. Rij 40 en 41 kunt u proberen te vermijden i.v.m. overlast van het toilet en keuken.

Voor meer informatie over aandere type vliegtuigen of stoelindelingen van andere luchtvaartmaatschappijen kunt u terecht op onze pagina’s luchtvaartmaatschappijen en Boeing 787 stoelindeling