Boeiend Phnom Penh

Phnom Penh is de hoofdstad van Cambodja en is een stad die altijd boeit. De glinsterende torens van het Koninklijk Paleis, de Boeddhistische monniken en de ligging aan de machtige Mekong rivier maken onderdeel uit van de nog onontdekte parel van Azië,. Inmiddels lijkt Phnom Penh echter ontdekt te worden door investeerders, die de klassieke stad mogelijk blijvend veranderen. In Phnom Penh komen heden en verleden samen, wat de stad tot een immer boeiendebestemming maakt.

Koninklijk Paleis in Phnom Penh

Het Koninklijk Paleis van Phnom Penh is mede dankzij de zilveren pagode met recht een trekpleister voor toeristen. Op het terrein van het Koninklijk Paleis bevindt u zich in een oase van rust met prachtige tuinen.

Bezienswaardigheden in Phnom Penh

In Phnom Penh zijn tal van prachtige religieuze gebouwen zoals Boeddhistische tempels en bijzondere moskeeën. Het nationaal museum van Cambodja bevindt zicht tegenover het Koninklijk Paleis en huist een prachtige collectie beelden van de Khmer. Het Tuol Sleng museum is gevestigd in het gebouw waar de Rode Khmer haar gevangen martelde en vermoorde. Samen met de Killing Fiels van Choeung Ek geeft het Tuol Sleng museum een indringende indruk van de verschrikkingen tijdens de strijd van de Rode Khmer.

 Phnom Penh zon ondergang

De markten van Phnom Penh

In Phnom Penh vindt u verschillende markten met kleding, sieraden en andere snuisterijen. De Psar Thmei is de centrale markt van Phnom Penh en is een levendige plek met vele kramen met kleding, sieraden en een enorme hoeveelheid kramen met voedsel.

Uit eten in Phnom Penh

In Phnom Penh heeft u zeer ruime keuze uit verschillende uitstekende restaurants. Uiteraard zijn de lokale en Aziatische keuken goed vertegenwoordigd, maar u kunt ook kiezen voor de mediterrane keuken uit Frankrijk, Italië en Spanje. Eten tussen de locals is vrij goedkoop en kost €1 tot €3.Eet u in restaurants dan liggen de prijzen wel wat hoger; meestal vanaf €8 per maaltijd. De overige kosten van levensonderhoud zijn erg laag.

Vervoer in Phnom Penh

Taxi’s in Phnom Penh hebben geen meter, wees dus gewaarschuwd en spreek een prijs van tevoren af. Een taxiritje, naar en binnen het centrum kost ongeveer €3 tot €5.Goedkoper, sneller maar minder comfortabel is een motorfietstaxi, die gehuurd kan worden voor €2 voor een ritje door de stad.

Transfer van uw hotel naar de luchthaven kost ongeveer €8 per rit.

Taxi naar de provinciestad, vindt u in de omgeving van de Phsar Penh of Phsar Deum Ker of bij een reisbureau.

Het Share-taxi vervoer is de snelste en meest comfortabele manier om tussen twee steden te reizen.

De beste manier om door Phnom Penh te reizen, is met de Reumork of Cyclo. De meeste toeristen die de stad op hun gemakje willen bekijken reizen op deze manier.

Treinen rijden alleen van Phnom Penh naar Battambang en naar Sihanoukville.Volt gaat het niet want de 300 kilometer reis naar Battambang duurt ongeveer 12 uur. Vertrek vanuit Phnom Penh is tussen 5 en 6 uur en de rit duurt bijna de gehele dag. Omdat de treinen zo langzaam rijden zijn ze zeer voordelig. Heeft u de tijd dan is een trein reis door Cambodja een geweldige ervaring en is zeker aan te bevelen.

 

Vliegtickets Phnom Penh

Phnom Penh is absoluut het bezoeken waard. Vind voordelige Phnom Penh vliegtickets bij een van de online reis organisaties. Meeste online boeking engines vergelijkt alle maatschappijen die naar Cambodja en andere Aziatische bestemmingen vliegen, zodat u altijd verzekerd bent van de laagste vliegtarieven. Nooit meer een mooie aanbieding missen? Volg on op Facebook en blijf op de hoogte van de laagste tarieven voor vliegtickets, hotelovernachtingen en huurauto’s!

[awesome-weather location=”Phnom Penh” units=”C” size=”wide”forecast_days=7 hide_stats=true]