Bijzonder Surabaya

Surabaya is de tweede stad van Indonesië en is gelegen aan de monding van de rivier de Mas aan de noordkust van het eiland Java. Surabaya is een belangrijke havenstad en een aankomst- of vertrek punt voor veel toeristen. Hoewel de meeste reizigers Surabaya niet uitgebreid aandoen, heeft de stad veel te bieden. De stad oogt in eerste een enorme handelspoort te zijn met kranen, bedrijfsgebouwen en drukte. Achter deze façade ligt echter een bijzondere oude stad met Nederlandse koloniale gebouwen, sterke Chinese invloeden en een Arabisch kwartier.

De haven van Surabaya

De Kalimas Harbour is de haven van Surabaya. Hier vindt u een indrukwekkende bedrijvigheid van schepen die hun goederen laden en lossen.

De oude stad van Surabaya

De oude stad van Surabaya is de meeste aantrekkelijke buurt van de stad. In de oude stad vindt u een Nederlandse koloniale architectuur, Chinese invloeden en een Arabisch kwartier. In het Arabische kwartier bevindt zich de Mesjid Ampel. Naast en rondom deze bijzondere moskee liggen verschillende levendige en geurige bazaars.

Goedkoop naar Surabaya

Bezienswaardigheden in Surabaya

In Surabaya zijn behalve de oude stad een aantal bezienswaardigheden, zoals de Surabaya Zoo, die bekend als de grootste dierentuin van Zuidoost-Azië, en de Soerabaja Al-Akbar Moskee, die behoort tot de grootste moskeeën van Indonesië. Zeer bijzonder is de Kong Co Kong Tik Cun Ong tempel. Hier vindt u voornamelijk Boeddhistische altaren, maar ook Taoïstische en Confuciaanse altaren.

Winkelen in Surabaya

Behalve de levendige bazaars in de oude stad van Surabaya is er in de stad een Chinatown. In de Chinatown van Surabaya vindt u honderden kleine winkeltjes. Voor meer westerse winkelgelegenheden kunt u zich begeven naar de Tunjungan Plaza, het grootste winkelcentrum van Oost-Java.

Goedkoop naar Surabaya

Goedkoop naar Surabaya ? Het indrukwekkende Surabaya is dichterbij dan u denkt. Een goedkoop vliegticket naar Indonesiï boekt u met een paar klikken via onze vliegtickets aanbiedingen. Onze database vergelijkt de tarieven van alle maatschappijen. Een betaalbaar vliegtarief is altijd gegarandeerd als u boekt via deze site.

Wilt u op de hoogte blijven van interessante en leuke vliegaanbiedingen naar verschillende Aziatische bestemmingen? Volg ons dan op Facebook en wees de eerste die te horen krijgt welke Aziatische bestemmingen in de aanbieding gaan!

[awesome-weather location=”Surabaya” units=”C” size=”wide”forecast_days=7 hide_stats=true]