Modern en groen Bangalore

In het zuiden van India ligt Bangalore, vanwege de razendsnelle ontwikkeling van de software-industrie ook wel Silicon Valley van India genoemd. De infrastructuur van Bangalore kan de groei die de stad economisch en in inwoneraantal doormaakt niet aan, waardoor het verkeer vaak vast staat. De ontwikkeling van de IT-industrie heeft ook een positieve invloed op Bangalore. De stad kent progressieve uitgaansgelegenheden en moderne winkels. Hoewel Bangalore een moderne stad is, staan er tal van historische bezienswaardigheden. De goed onderhouden parken en tuinen zijn een ideale plek om bij te komen van de drukte van de stad.

Bezienswaardigheden in Bangalore

Tipu’s Fort is het oudste deel van Bangalore en stamt uit de 18e eeuw. In dit fort bevindt zich een tempel ter ere van de olifantgod Ganesha en de overblijfselen van het paleis van de sultan. Het Bangalore Palace werd eind 19e eeuw gebouwd door de maharadja van Mysore, bij aangezicht van het paleis is te zien dat hij zijn inspiratie in Engeland bij Windsor Castle heeft opgedaan. De Vidhana Soudha is ook een indrukwekkend gebouwd en stamt uit de vorige eeuw. Tegenwoordig is in de Vidhana Soudha het bestuur van de deelstaat gevestigd.

Bangalore

Groen in Bangalore

In Bangalore vindt u verschillende parken en tuinen waar u kunt bijkomen van de drukte van de stad. De parken en tuinen zijn goed onderhouden. Het klimaat is zeer aangenaam in Bangalore en veel minder drukkend dan in andere delen van India, hierdoor hoeft u in de parken niet direct de schaduw van de bomen op te zoeken.

 

Uitgaan in Bangalore

Door de opkomst van de IT-industrie is het uitgaansleven stukken progressiever dan in veel Indiase steden. Hippe clubs en loungebarren zijn in Bangalore volop te vinden.

 

Bangalore vliegtickets

Altijd al het prachtige India willen bezoeken? Zoek en vind de beste en goedkoopste vliegtickets naar Bangalore via vliegtickets aanbiedingen.

Ga voorbereid op reis en verzeker u tegen diefstal, verlies en medische hulp.

Wilt u op de hoogte blijven van interessante en leuke vliegaanbiedingen naar verschillende bestemmingen? Volg ons dan op Facebook en wees de eerste die te horen krijgt welke Aziatische bestemmingen in de aanbieding gaan!