Geraffineerd Shiraz

Centraal in Iran ligt Shiraz, ook wel bekend als de ‘stad van rozen en nachtegalen’. Shiraz behoort tot de tot oudste steden van Iran en twee koningshuizen van het Perzische rijk kwamen uit de stad. Ook de Perzische dichters Sa’di en Hafez waren inwoners van Shiraz. De graven van de twee dichters zijn bedevaartsoorden voor veel Iraniërs. Ook het graf van de Koning van de Lamp trekt jaarlijks vele pelgrims. Behalve de gedenkmonumenten die opgetrokken zijn voor de voormalige helden van Shiraz, staat de stad ook bekend om de groene tuinen en levendige bazaars.

Shiraz

Dichters van Shiraz

Sa’di en Hafez zijn belangrijke poëten in de geschiedenis van Iran. De tombes van de twee middeleeuwse dichters trekken nog altijd veel Iranese pelgrims. Vooral de tombe van Hafez is zeer indrukwekkend. Hafez wordt gezien als een Iranese volksheld en bijna iedere Iraniër is bekend met zijn werk. Neem plaats in de tuin van de tombe en u zult zien welk aanzien Hafez in Iran heeft.

Moskeeën in Shiraz

In Shiraz staan talloze prachtige moskees, waaronder de Masjed-e Nasir-ol-Molk en de Martelaars Moskee. Vanaf de berg Babe Kuhi heeft u prachtig uitzicht over Shiraz en de vele moskees.

Bazaars van Shiraz

De bijzondere tombes en moskees vormen het mooie aangezicht van Shiraz, de bazaars zijn de levendige ziel van de stad. In de vele kleurrijke en geurige bazaars worden verschillende producten als specerijen en tapijten verkocht. De Bazar-e Nou is een authentieke bazaar waar weinig toeristen komen. De Bazar-e Vakil is de beroemdste bazaar van Shiraz en waarschijnlijk ook de mooiste.

Vliegtickets Shiraz

[awesome-weather location=”Shiraz” units=”C” size=”wide”forecast_days=7 hide_stats=true]