Sprookjesachtig Luang Prabang

Luang Prabang is stad met een rijke historie aan de machtige Mekong rivier in Laos. De stad is gebouwd tegen een heuvel en u wordt bij aankomst verwelkomd door een overdaad aan kleuren. De gewaden van de monniken, de bloeiende bomen, het goud en bordeauxrood van de tempels maken het aangezicht van Luang Prabang tot een schilderachtig geheel. Door de vele historische tempels in de stad staat Luang Prabang op de werelderfgoedlijst van de Unesco, die de stad beschermt tegen bussen en vrachtwagens. Op de levendige avondmarkten komt u onder gezellig verlichte kraampjes in contact met de vriendelijk bevolking. Net buiten Luang Prabang liggen de adembenemende Kuang Si watervallen.

Tempels in Luang Prabang

Overal in Luang Prabang vindt u tussen het vele groen prachtige tempels die nog volop in gebruik zijn. De Wat Xieng Thong en de tempels op de Phu Si zijn de bekendste tempels van de stad. In de Wat Xien Thong vindt u prachtige mozaïeken. De Phu Si is een heuvel in Luang Prabang van waar u een schitterend uitzicht heeft over de stad.

Goedkope vliegtickets naar Luang Prabang

Ochtendritueel in Luang Prabang

Iedere ochtend gaan monniken de huizen langs in Luang Prabang om voedsel te ontvangen van de inwoners. Dit ritueel heeft vroeg in de ochtend plaats en ook toeristen kunnen voedsel kopen om aan de monniken doneren.

Avondmarkten in Luang Prabang 

De avondmarkten in Luang Prabang zijn een levendige ervaring met gezellige verlichting en de uiterst vriendelijke bevolking. De avondmarkten zijn de ideale plek voor snuisterijen en souvenirs.

De Kuang Si watervallen nabij Luang Prabang

In een natuurreservaat op minder dan 30 kilometer van Luang Prabang vindt u de adembenemende Kuang Si watervallen, die bestaan uit meerdere plateaus. Het is mogelijk om te zwemmen bij de watervallen.

Goedkope vliegtickets naar Luang Prabang

De mooiste vakantie in Luang Prabang beleven? Boek uw vliegtickets naar al uw favoriete bestemmingen via onze vliegtickets aanbiedingen pagina.

Nooit meer een leuke vliegaanbieding missen? Volg ons dan op Facebook en wees de eerste die te horen krijgt welke Aziatische bestemmingen in de aanbieding gaan!

[awesome-weather location=”Luang Prabang” units=”C” size=”wide”forecast_days=7 hide_stats=true]