Historisch en modern Bahrein

De ministaat Bahrein ligt in de Perzische Golf en bestaat uit verschillende eilanden. Het hoofdeiland heet eveneens Bahrein en is het interessantste en grootste eiland van de ministaat. Bahrein betekent in het Arabisch “Twee Zee”, dit komt door een zoetwater onderstroom in de zoute zee. Op het eiland vindt u een hypermodern centrum in de hoofdstad Manama met gigantische wolkenkrabbers, luxe boulevards en exclusie nachtclubs, maar ook authentieke bazaars. Verspreid over Bahrein liggen historische bezienswaardigheden en opgravingen, waaronder de Qal’at al-Bahrein. De onderwaterwereld rondom Bahrein is schitterend. Duikend of snorkelend kunt u schildpadden, roggen en walvishaaien zien.

Bezienswaardigheden in Bahrein

In Manama staan tal van bezienswaardigheden, waaronder het zeer goede nationale museum. De verschillende moskeeën in Maname zijn ook zeker een bezoek waard. Net buiten Manama liggen opgravingen uit verschillende tijdperken met een Portugese fort, Arabisch fort en een Assyrische ruïne. De tempel ter van de god van de waterbronnen Enki is prachtig gereconstrueerd.

 

Het nachtleven in Bahrein

In Manama vindt u een bruisend nachtleven, dat mede door de exclusieve en zeer luxe uitgaansgelegenheden een bijzondere ervaring is.

Bahrein nacht

Markten in Bahrein

In Bahrein vindt u verschillende authentieke Arabische markten die bazaars of souks heten. In een wirwar van nauwe straatjes en steegjes vindt u een kleurrijke en geurige wereld waar u van alles kunt kopen.

 

Zon, zee en strand op Bahrein

Bahrein heeft een prachtige kust met mooie stranden, een azuurblauwe zee en een spectaculaire onderwaterwereld. Ondanks dat Bahrein islamitisch is, is het over het algemeen geen probleem om op het strand in badpak, bikini of zwembroek te liggen. Topless zonnen is echter wel verboden!

Bahrein Strand

Vliegtickets Bahrein

Wilt u naar het wonderbaarlijke Bahrein vliegen? Bekijk daarvoor onze vliegtickets aanbiedingen pagina wij hebben reeds alle luchtvaartmaatschappijen en agenten die een aanbieding hebben voor u op een rij gezet. Dat betekent altijd de laagste tarieven voor vliegtickets naar uw favoriete vakantiebestemming. Dus ook naar Bahrein vliegt u voordelig als u boekt via vliegtickets aanbiedingen!

Wilt u op de hoogte blijven van interessante en leuke vliegaanbiedingen naar verschillende Aziatische bestemmingen? Volg ons dan op Facebook en wees de eerste die te horen krijgt welke Aziatische bestemmingen in de aanbieding gaan!