Fascinerend Ho Chi Minh City (Saigon)

Ho Chi Minhstad is de grootste stad van Vietnam in het zuiden van het land. Saigon is in 1975 omgedoopt tot Ho Chi Minhstad, ter ere van Noord-Vietnamese leider. Nog steeds noemen veel inwoners hun stad Saigon. Ho Chi Minhstad is een stad die bol staat van contrasten en constant in beweging lijkt te zijn. Oude en antieke steegjes met drukke marktjes en pagodes bevinden zich op korte loopafstand van hypermoderne wolkenkrabbers en een moderne winkelstraten met designerwinkels in het zakencentrum van de stad. Op één of andere wonderbaarlijke wijze vormen alle contrasten in Ho Chi Minhstad een fascinerend geheel.

Ho Chi Minh City

Rijke historie van Ho Chi Minh City

Ho Chi Minhstad kent een rijke historie met overheersing door onder andere Chinezen en Fransen. De invloeden van de bezetters zijn duidelijk zichtbaar in prachtige tempels, kerken en koloniale huizen. In het centrum dat, vindt u vele koloniale huizen en de 19e eeuw Notre-Dame kathedraal.

Musea in Ho Chi Minhstad

Veel musea in Ho Chi Minhstad zijn gevestigd in koloniale huizen, zoals het Ho Chi Minh City museum. In dit museum zijn verschillende exposities over de periode vanaf de prehistorie tot en met Vietnamoorlog. Het museum of Vietnamese History is meer dan de moeite waard vanwege de 7e en 8e eeuwse zandstenen beelden. Dit museum ligt in de botanische tuinen, waar u heerlijk kunt bijkomen van het drukke straatbeeld van de stad. In de tuin van het Herenigingpaleis staat de Noord-Vietnamese tank nummer 843.

Ben Thanh markten Ho Chi Minhstad

De Ben Thanh is de grootste overdekte markt van de Ho Chi Minhstad en is vooral ’s ochtend erg druk. Tegen het eind van de middag sluit de overdekte markt, maar begint op straat een levendige avondmarkt met een grote verscheidenheid aan eten en drinken.

Goedkoop naar Ho Chi Minh City

Op goedkoopnaarazie.nl boekt u zeer eenvoudig de voordeligste vliegtickets naar Ho Chi Minh City. Maak gebruik van de vliegticket aanbiedingen pagina en bekijk direct een overzicht van goedkope vluchten naar Ho Chi Minh City.

Wilt u op de hoogte blijven van interessante en leuke vliegaanbiedingen naar verschillende Aziatische bestemmingen? Volg ons dan op Facebook en wees de eerste die te horen krijgt welke Aziatische bestemmingen in de aanbieding gaan!

[awesome-weather location=”Ho Chi Minh City” units=”C” size=”wide”forecast_days=7 hide_stats=true]