Paradijselijk Phuket

Phuket is met 550 km2 het grootste eiland van Thailand en een populair bestemming onder toeristen. De lange zandstranden, de helderblauwe zee en de wondere onderwaterwereld maken Phuket tot een strandparadijs. De hotels op Phuket staan als zeer goed bekend en in de toeristische steden zijn vele nationale en internationale restaurants. Ook cultuur- en natuurliefhebbers zijn op de juiste bestemming op Phuket. Trek de binnenlanden in en u komt terecht in een rijke flora en fauna en ziet prachtige tempels.

Phuket-stad

Phuket is in de koloniale tijd onder Portugese heerschappij geweest en nog altijd zijn er overblijfselen van Portugeeskoloniale architectuur te zien. De bevolking van Phuket is altijd voor een groot deel Chinees geweest en dit is onder andere terug te zien in Chinese heiligdommen. Meest bijzondere tempel in Phuket-stad is 200 jaar oude Wat Put Yaw.

Phang Nga Baai van Phuket

In de prachtige Phang Nga Baai in het zuiden van Phuket staan kalksteenrotsen die uit het heldere zeewater rijzen. In veel van deze rotsen bevinden zich tunnels en zeekamers. De Diamond Cave is een grot met schitterende kristallen die oplichten wanneer men met zaklampen schijnt.

Cultuur en natuur op Phuket

Het Khao Phra Thaeo is een idyllisch wildpark van zo’n 20 km2 waar onder andere beren, stekelvarkens, gibbons, makaken, meer dan 100 vogelsoorten en vele reptielen hun leefgebied hebben. Het park kent een schitterende natuur met enkele watervallen. Op korte afstand van het Khao Phra Thaeo ligt de Wat Phra Tong, een bijzondere tempel met een halfbegraven Boeddha.

Strand van Phuket

Phuket staat bekend om de mooie tropische stranden, helderblauwe zee en wondere onderwaterwereld waar u snorkelend of duikend tropische vissen kunt bewonderen. De zee rondom Phuket is ook het leefgebied voor dolfijnen en zeeschildpadden.

Goedkope vliegtickets naar Phuket

Goedkope vliegtickets naar Phuket

Profiteer van de laagste tarieven op vluchten naar Aziatische bestemmingen bij goedkoopnaarazie.nl! Wij hebben de beste deals voor uw Phuket vliegticket. Wij zoekt continu naar de laagste tarieven naar Thaise bestemmingen de vind u terug op onze vliegtickets aanbiedingen pagina.

Wilt u op de hoogte blijven van interessante en leuke vliegaanbiedingen naar verschillende Aziatische bestemmingen? Volg ons dan op Facebook en wees de eerste die te horen krijgt welke Aziatische bestemmingen in de aanbieding gaan!

[awesome-weather location=”Phuket” units=”C” size=”wide”forecast_days=7 hide_stats=true]