Wereldberoemd Siem Reap

Siem Reap is de derde stad van Cambodja en is bekend om de wereldberoemde bezienswaardigheden van Angkor. De tempel van Angkor Wat is het bekendste, maar het gehele gebied Angkor bestaat uit ruim 100 grote en kleine tempels. De aantrekkingskracht van Angkor heeft van Siem Reap een stad gemaakt met uitstekende toeristische voorzieningen, zoals luxe hotels, exclusieve restaurants en ontspannende spa’s. Hoewel het gebied van Angkor met recht de grote trekpleister is van Siem Reap, ligt op korte reisafstand prachtig natuurschoon in het Phnom Kulen National Park.

Angkor

In het gehele gebied van Angkor liggen vele kleine en grote tempels. De tempels liggen verspreid over een gebied van ongeveer 25 vierkante kilometer. Het gehele gebied staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. De tempels zijn gedurende een periode van 600 jaar gebouwd door verschillende vorsten van de Khmer. Dit verklaart de verscheidenheid aan boeddhistische en hindoeïstische tempels.

Siem Reap Angkor tempels

Angkor Wat

Angkor Wat stamt uit de 12e eeuw en wordt gezien als het grootste religieuze bouwwerk ter wereld. De tempel is hindoeïstisch en behoort tot de belangrijkste overblijfselen uit het tijdperk van het Khmer-rijk. De staat van Angkor Wat is uitstekend, mede door verschillende restauraties.

Natuurschoon nabij Siem Reap

Het Phnom Kulen National Park ligt op minder dan 50 kilometer van Siem Reap en heeft een schitterende dichte bebossing en twee fantastische watervallen. Behalve de natuur vindt u in het Phnom Kulen National Park een bijzonder 8 meter hoog Boeddha beeld.

 

Vervoer in Siem Reap

Net als in Phnom Penh hebben taxi’s geen meter, spreek dus een prijs van tevoren af. Een taxiritje, naar en binnen het centrum kost ongeveer € 3 tot € 5.Goedkoper, sneller maar minder comfortabel is een motorfietstaxi, die gehuurd kan worden voor € 2 voor een ritje door de stad.

Transfer van de hotel naar de luchthaven kost ongeveer € 8 per rit.

Het Share-taxi vervoer is de snelste en meest comfortabele manier om tussen twee steden te reizen.

De beste manier om door Siem Reap te reizen, is met de Reumork of Cyclo. De meeste toeristen die de stad op hun gemakje willen bekijken reizen op deze manier.

Eten in Siem Reap

Eten tussen de locals is vrij goedkoop in Cambodja en kost tussen € 1 en € 3.Eet u in restaurants dan liggen de prijzen wel wat hoger; meestal vanaf € 8 per maaltijd. De overige kosten van levensonderhoud zijn erg laag.

Vliegtickets Siem Reap

Vlieg voordelig naar het mooie Cambodja en boek uw vliegticket bvb via Kilroy. Voer uw reisdata in voor de bestemming Siem Reap en ontvang een duidelijk overzicht van vliegtarieven. Bij het selecteren van uw vlucht ziet u direct wat de totale reissom is. Wilt u nooit meer een speciale aanbieding naar uw favoriete reisbestemmingen missen?  Volg ons op Facebook!

[awesome-weather location=”Siem Reap” units=”C” size=”wide”forecast_days=7 hide_stats=true]