Sprekend Guangzhou

Guangzhou is een miljoenenstad en belangrijke havenstad in China. De stad telt ongeveer 6 miljoen inwoners, inclusief de inwoners in de voorsteden is dit aantal ongeveer 10 miljoen. Guangzhou is in Nederland mogelijk bekender onder de naam Kanton, naar de oorspronkelijke internationale naam van Guangzhou, Canton. Voor uitstekende Kantonese restaurants is Guangzhou dé plek in China. Guangzhou weerspiegeld de snelle economische groei van China. Achter de moderne gebouwen, winkelcentra, neon en ruime straten liggen echter  onaangetaste overblijfselen uit de historie van Kanton, zoals tempels, tuinen en oude residenties.

 

Winkelen in Guangzhou

Guangzhou kent een aantal enorme winkelcentra, die zelfs als u niet van winkelen houdt een enorme indruk zullen maken. Van luxe strakke winkelcentra met dure merken tot chaotische en charmante winkelcentra met snuisterijen en namaak. Vooral de chaotische winkelcentra zijn een ware belevenis.

Goedkoop naar Guangzhou

Bezienswaardigheden in Guangzhou

Guangzhou lijkt op het eerste gezicht een enorme moderne en chaotische stad. Kijkt u achter de hoge gebouwen en brede straten dan vindt u in Guangzhou tal van historische bezienswaardigheden, waaronder christelijke kerken, een moskee en tal van prachtige tempels. In het Guangdong Museum of Art vindt u een interessante collectie aan tijdelijke Chinese kunst. In het stedelijk museum leert u meer over de vroegere handel met het Westen en de buitenlandse onderdrukking van de stad. Uitrusten kunt u uitstekend in verschillende parken en tuinen, waaronder

de orchideeën tuin, de tuin ter nagedachtenis aan de martelaren en Yuexiu park.

Kantonees eten in Guangzhou

Guangzhou staat bekend om de vele restaurants die uitstekende Kantonese gerechten serveren. De Aziatische keuken, in al haar variëteit, is ruim vertegenwoordigd in Guangzhou, maar u kunt in een aantal restaurants ook uitstekend terecht voor de Europese keuken.

 

Goedkoop naar Guangzhou

Bekijk daarvoor onze vliegtickets aanbiedingen pagina wij hebben reeds alle luchtvaartmaatschappijen en agenten die een aanbieding hebben voor u op een rij gezet. Dat betekent altijd de laagste tarieven voor vliegtickets naar uw favoriete vakantiebestemming.

Wilt u op de hoogte blijven van interessante en leuke vliegaanbiedingen naar verschillende Aziatische bestemmingen? Volg ons dan op Facebook en wees de eerste die te horen krijgt welke Aziatische bestemmingen in de aanbieding gaan!

[awesome-weather location=”Guangzhou” units=”C” size=”wide”forecast_days=7 hide_stats=true]