Cathay Pacific

Geachidenis:

Cathay Pacific werd opgericht door Amerikaan Roy C Farrell and Australië Sydney H de Kantzow in September 1946.Het nieuwe bedrijf begon met passagiersvluchten vanuit Hongkong naar Manilla, Bangkok, Singapore en Sjanghai . Luchtvaartmaatschappij groeide snel en in 1948, nam een van de Hong Kong’s grootste handelsondernemingen Butterfield & Swire (tegenwoordig bekend als de Swire Group) een aandeel van 45% in het bedrijf.

Binnen mum van tijde werd er in 1962 tot 1967 groei behaald van 20% per jaar tevens werend nieuwe internationale routes geopend naar Osaka, Fukuok en Nagoya in Japan.

In 1970 wereld nieuwe technologie in gebruik genomen zoals de geautomatiseerde boekingssystemen en vlucht simulators, waarna in 1979 de eerste Boeing 747-200 werd ontvangen die de weg opende naar een nieuwe route Londen.

De jaren 80 waren spectaculair voor de luchtvaartindustrie door de wereldwijde economische boom. Het was tijdens dit decennium dat Cathay Pacific haar internationale netwerk uitbreidde naar onder andere Londen, Brisbane, Frankfurt, Vancouver, Amsterdam, Rome, San Francisco, Parijs, Zurich en Manchester .

Tegen het midden jaren 90 had Cathay een van de werelds jongste vloot, ook werd er vervangingsprogramma in gang gezet met opties voor 9 miljard dollar aan nieuwe vliegtuigen die allemaal bedoeld waren om de vloot nog jonger en stiller te maken.

Cathay Pacific City, hoofdkantoor gevestigd op Hong Kong International Airport, werd in het midden van 1999 afgerond. Het nieuwe complex was een ander teken van Cathay’s vertrouwen in de toekomst van Hongkong en luidde de overgang naar een nieuw tijdperk voor de luchtvaartmaatschappij.
Zij betraden het nieuwe millennium met een record HK $ 5000000000 winst in 2000.

Inmiddels is Cathay Pacific uitgegroeid tot een van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld.

Bestemmingen Cathay Pacific

Cathay Pacific group beschikt over een snel groeiend netwerk van bestemmingen over de hele wereld. Samen met partners Dragonair en Air Hong Kong vliegen zij naar 130 bestemmingen wereldwijd. Met de Oneworld partners wordt er naar 150 landen met in totaal meer dan 700 bestemmingen in de wereld gevlogen.

Cathay Pacific heeft een dagelijks non-stop vlucht van Amsterdam naar Hongkong met een goede overstappen naar meer dan 40 Aziatische steden zoals Bangkok,Hanoi,Kuala Lumpur  en Manilla. Tevens bieden zij een aansluiting in samenwerking met partner Dragonair naar meer dan 20 bestemmingen in China.

Aan boord bij Cathay Pacific

Het is genieten aan boord van de vele faciliteiten en services op een vlucht van Cathay Pacific. Tijdens de vlucht kunt u gebruik maken van uw persoonlijke televisie.U heeft de keuze uit meer dan 100 films, 500 programma’s, 888 CD’s, 22 radio stations en 70 spellen in 9 talen.

First class (eerste klasse)

Vliegen is een ding, maar vleugels hebben iets heel anders. Daarom heet Cathay u graag welkom in opnieuw ontworpen First Class-suites aan boord van een Boeing 777-300ER-toestellen.

Cathay PacificCathay PacificCathay Pacific

Bij binnenkomst in de cabine loopt u op een weelderig, bordeauxrood tapijt naar uw eigen cabine. Er hangt een kalme, ontspannen sfeer, en de ruimte wordt opgesierd met handgemaakte beeldhouwwerken van Maria Lobo en Linda Leviton. Zodra u gaat zitten kunt u genieten van onze beroemde service die zorgt voor de gewenste privacy en interactie.

Business Class

Bij Cathay Pacific gaan ze altijd een stapje verder omdat u voor hun speciaal bent. Het design van nieuwe Business Class dat het mogelijk maakt uw eigen privacy en ruimte in te stellen tot de gerenommeerde persoonlijke service die Cathay onderscheidt van andere airlines.

Cathay Pacific

Volledig horizontaal bed is 82 inches (iets meer dan 2 meter) lang. Een bed verlenging vergroot de breedte met 6,5 inches (16.5 cm) en geeft extra ruimte voor uw heupen, terwijl de opbergruimte langs de kant extra ruimte geeft voor uw knieën om te slapen op uw zijde. En u kunt uw armleuning omhoog doen voor meer privacy, of naar beneden voor meer ruimte.Met een druk op de knop opent de 15,4 inch touchscreen personal TV met Audio & Video on Demand.

Premium Economy Class

Premium Economy Class is een ware verrijking ten opzichte van de Economy Class ervaring en is ontworpen om u te voorzien van meer comfort, ruimte en persoonlijke aandacht gedurende uw gehele reis

Cathay PacificCathay Pacificgallery_inPro_PEY_05

Premium Economy Class is een knusse oase met 26 tot 34 plaatsen. Er is meer ruimte tussen uw stoel en de stoel van de persoon voor u, tot 20cm verder achterover leunen om het rusten en slapen comfortabeler te maken en u kunt de hoofdsteun op 4 verschillende manieren bewegen voor een uitstekende ondersteuning van uw hoofd en nek. De eerste rij stoelen hebben alle een beensteun en de overige zitplaatsen beschikken over een drie-positie voetsteun die u, door middel van verschillende functies, helpt om uw vlucht zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Ook kunt u tijdens uw vlucht genieten van de uitstekende maaltijden die worden samengesteld door bekroonde chefs. Cathay Pacific is een van de eerste luchtvaartmaatschappijen met een eigen rijstkokers, koekenpannen en broodroosters om u te bedienen van vers gekookt rijst, eieren en toast aan boord.

Voor alle Business en First class passagiers biedt Cathay Pacific de mogelijkheid om uw laptop te gebruiken aan boord.

boeing-777-7

Zelfs in Economy class is het beschikbaar bij een aantal stoelen. U dient wel een speciale adapter mee te brengen die geschikt is voor aan boord. Deze kunt u bij elke grote computerwinkel kopen.

Vliegtickets aanbiedingen

Wij volgen voor u alle recente aanbieding van Cathay Pacific die u terug kunt vinden op onze vliegtickets aanbiedingen pagina. Of volg ons op Facebook om direct nieuwste aanbiedingen direct te ontvangen.