Opwindend en schokkend Ulaanbaatar

Ulaanbaatar is hoofdstad van Mongolië en telt ongeveer een miljoen inwoners, wat gelijk staat aan een derde van de gehele bevolking van het land. Op iedere lege plek in te stad schieten er gebouwen uit de grond en het straatbeeld is gevuld met druk en chaotisch verkeer. Herinneringen aan het communistisch regime zijn niet te missen. Tussen de chaotische aangezichten van Ulaanbaatar liggen serene tuinen van tempelkloosters en publieke pleinen. Ook heeft Ulaanbaatar verschillende bijzonder goede musea en uitstekende restaurants. Ulaanbaatar heeft meerdere gezichten die het ene moment schokken en het andere moment voor opwinding zorgen. Wat u zeker niet mag overslaan is het Gorkhi-Terelj Nationaal Park net buiten de stad.

Bezienswaardigheden in Ulaanbaatar

In Ulaanbaatar zijn verschillende communistische monumenten zoals een Lenin standbeeld en een Lenin Buste. Ook Mongolische leiders als Damdin Sükhbaatar en Chinggis Khan worden met een beeld geëerd. De vele tempels in de stad zijn zeker een bezoek waard. Het  Choijin Lama tempelmuseum is een juweeltje wat betreft architectuur en historie, maar het uitzicht van het museum wordt steeds verder belemmerd door nieuwe gebouwen. In Ulaanbaatar zijn tal van goede musea waar u meer te weten komt over de rijke Mongoolse geschiedenis, de jacht en de Mongoolse variant van de KGB.

Groen in Ulaanbaatar

In verschillende kloostertuinen vindt u serene parken. Een bijzondere plek om even tot rust te komen is in het zuiden aan de oever van de rivier de Tuul, vanwaar u uitzicht heeft op de vier heilige bergen die Ulaanbaatar omringen.

Ulaanbaatar

Gorkhi-Terelj Nationaal Park nabij Ulaanbaatar

Het Gorkhi-Terelj Nationaal Park is een onbewoond natuurgebied van dan een miljoen hectare. Het park is het voor leefgebied voor bruine beren, lynxen, wezels en meer dan 250 soorten vogels.

Vliegtickets Ulaanbaatar

Vlieg voordelig naar het mooie Ulaanbaatar en boek online uw vliegticket via goedkoopnaarazie.nl. Wij vergelijkt alle beschikbare aanbiedingen van lijndiensten en prijsvechters.  What you see is what you get! Zoeken, vinden, boeken en u bent klaar om naar uw favoriete vakantiebestemming te vliegen!