Verrassend Jakarta

Sinds de onafhankelijkheid is Jakarta de hoofdstad van Indonesië. Jakarta is een stad die blijft groeien. Wolkenkrabbers tonen de economische groei van de stad, de sloppenwijken de keerzijde van de economische aantrekkingskracht van Jakarta. Om Jakarta echt te leren kennen, dient u voorbij de betonnen en glazen gebouwen en de sloppenwijken kijken. Wanneer u dit doet, dan vindt u een verrassende en fascinerende stad vol herinneringen aan het koloniale Batavia, traditionele pasars, prachtige musea, westerse winkelcentra en een decadent uitgaansleven. Vanuit alle windstreken van het Indonesië begeven mensen zich naar de hoofdstad. Hierdoor is Jakarta een smeltkroes van de verschillende culturen in IndonesiË.

Jakarta

Koloniale verleden van Jakarta

Tijdens de Nederlandse kolonisatie heette Jakarta Batavia. Het koloniale verleden van Jakarta vindt u op verschillende plekken terug in de stad, onder andere aan het onafhankelijkheidsplein, dat ten tijde van Batavia Koningsplein heette, liggen verschillende koloniale gebouwen. Verschillende musea zijn in koloniale gebouwen gehuisvest, waaronder het nationaal museum. Het Sejarah Indonesia museum geeft een goed beeld van hoe de Nederlandse kolonisten in Batavia leefden.

Onafhankelijk Jakarta

Voormalig president Soekarno heeft gigantische bouwwerken neergezet die herinneren aan de onafhankelijkheid van Indonesië. Het nationaal monument op het onafhankelijkheidspleinis hier een voorbeeld van. De Mesjid Istiqlal moskee werd ook gebouwd onder het bewind van Soekarna en staat tegenover de katholieke kathedraal.

Tegenstellingen in Jakarta

De tegenstellingen tussen arm en rijk zijn enorm in Jakarta en liggen verspreid over de hele stad. Sloppenwijken liggen vlakbij het economische centrum van de stad en traditionele pasars liggen op steenworp afstand van luxe winkelcentra. Bij een verblijf in Jakarta dient u ook zeker een kijk te nemen in het decadente uitgaansleven. Hier ziet u hoe de rijken hun avond doorbrengen.

Vliegtickets Jakarta

Boek de vluchten naar uw favoriete bestemming via Goedkoopnaarazie en betaal nooit meer teveel. Goedkope vliegtickets naar Jakarta vindt u met slechts een simpele zoekopdracht. U kunt ook zoeken naar andere bestemmingen. Bij vliegtickets aanbiedingen vindt u altijd zeer voordelige vliegtarieven van verschillende aanbieders.

Wilt u op de hoogte blijven van interessante en leuke vliegaanbiedingen naar verschillende Aziatische bestemmingen? Volg ons dan op Facebook en wees de eerste die te horen krijgt welke Aziatische bestemmingen in de aanbieding gaan!