Overweldigend Dhaka

Dhaka is overweldigende hoofdstad van Bangladesh. Deze dichtbevolkte stad kent een enorme collectieve activiteit, het lijkt alsof de stad constant in beweging is. Dhaka kent tal van bezienswaardigheden en wordt door de vele moskeeën ook wel gœde stad van de moskeeën genoemd. De voornaamste charme van Dhaka ligt in de overweldigende drukte en energie. Hoewel iedereen die naar Dhaka reist moet wennen aan de stad, ademt de stad een bloei van intellectualiteit, armoede, passie, liefde, haat en dat soms allemaal tegelijk.

Goedkoop vliegen naar Dhaka

Bezienswaardigheden in Dhaka

Dhaka is gesticht door de Mongolen en telt vele Mongoolse gebouwen, ook telt de stad meer dan 700 moskeeën. Zeer bijzonder zijn de 11e eeuwse Dhakeshwari-tempel, de 11e eeuwse Zevenkoepelige moskee, het 17e eeuwse Bara Katra-paleis en het 17e eeuwse Lal Bagh Fort. In het nationale museum ontworpen door architect Louis Kahn, vindt u beelden en schilderingen uit de hindoe-, boeddhisme- en moslimperioden; munten; ivoor en zilveren filigraanwerk.

 

Straatbeeld van Dhaka

Het straatbeeld van Dhaka wordt gedomineerd door de honderdduizenden riksja’s in de stad.

Op de vele markten in de stad, waar in totaal bijna 14 miljoen mensen wonen, ervaart u de georganiseerde chaos die Dhaka kenmerkt. Ook zult u bij een bezoek aan Dhaka de verschillen aanschouwen tussen arm en rijk.

 

Charme van Dhaka

De armoede, de drukte, de bezienswaardigheden en de riksja’s behoren allemaal tot de overweldigende aantrekkingskracht van Dhaka. Al blijft het moeilijk om vanuit een luxe hotel of restaurant naar buiten te stappen in de harde werkelijkheid die de leefwereld is voor velen in Dhaka.

 

Goedkoop vliegen naar Dhaka

Ook voor Dhaka geld vergelijk de tarieven van alle verschillende aanbieders voor de beste deal.Bekijk daarvoor onze vliegtickets aanbiedingen pagina wij hebben reeds alle luchtvaartmaatschappijen en agenten die een aanbieding hebben voor u op een rij gezet. Dat betekent altijd de laagste tarieven voor vliegtickets naar uw favoriete vakantiebestemming.

Wilt u op de hoogte blijven van interessante en leuke vliegaanbiedingen naar verschillende Aziatische bestemmingen? Volg ons dan op Facebook en wees de eerste die te horen krijgt welke Aziatische bestemmingen in de aanbieding gaan!

[awesome-weather location=”Dhaka” units=”C” size=”wide”forecast_days=7 hide_stats=true]