Keizerlijk Beijing

Beijing is de fascinerende hoofdstad van China en telt ongeveer evenveel inwoners als heel Nederland. Het Plein van de Hemelse Vrede is het middelpunt van Beijing. Direct aan het enorme plein liggen de Verboden Stad en het Keizerlijk Paleis. Beijing behoort tot de traditionele vestingsteden China. De stad heeft veel prachtige bezienswaardigheden zowel in als er net buiten. Het communistische bewind is duidelijk zichtbaar in Beijing. De geschiedenis van Beijing is mede terug te zien in de mix van communistische architectuur en historische keizerlijke architectuur. U zult zich waarschijnlijk het meest verazen over drukke straatbeeld met vooral veel fietsers.

Het Plein van de Hemelse Vrede

Het Plein van de Hemelse Vrede is het hart van Beijing. Hier vindt u tevens de belangrijkste bezienswaardigheden: de Verboden Stad en het Keizerlijk Paleis. Op het plein herinnert niets aan de nare en schokkende gebeurtenissen in het verleden. Tegenwoordig ziet u het Plein van de Hemelse Vrede voornamelijk Chinese dagjesmensen uit alle delen van China.
Op het plein bevindt zich ook het mausoleum van Mao Zedong. De rij is vaak lang, maar de eigenaardige ervaring om de Grote Roerganger opgebaard te zien, maakt het wachten de moeite waard.

Bezienswaardigheden in Beijing

Behalve het Plein van de Hemelse Vrede met de Verboden Stad en het Keizerlijk Paleis heeft Beijing tal van andere bezienswaardigheden. Het Centraal Station en de Tempel van de Hemel zijn zeer indrukwekkend. De dierentuin van Beijing is door de speciale afdeling van panda’s ook zeker een bezoek waard.

Goedkoop naar Beijing

Bezienswaardigheden net buiten Beijing

Ongeveer 50 kilometer ten noorden Beijing liggen de graftombe van 13 keizers uit de Ming-dynastie. Een bezoek aan deze graftomben in goed te combineren met een bezoek aan het Zomerpaleis. De tuin van het Zomerpaleis behoort tot de mooiste ter wereld.

Goedkoop naar Beijing

Goedkoop naar Beijing vliegen ? Bekijk daarvoor onze vliegtickets aanbiedingen pagina wij hebben reeds alle luchtvaartmaatschappijen en agenten die een aanbieding hebben voor u op een rij gezet. Dat betekent altijd de laagste tarieven voor vliegtickets naar uw favoriete vakantiebestemming.

Wilt u op de hoogte blijven van interessante en leuke vliegaanbiedingen naar verschillende Aziatische bestemmingen? Volg ons dan op Facebook en wees de eerste die te horen krijgt welke Aziatische bestemmingen in de aanbieding gaan!