Fascinerend Delhi

Delhi is de fascinerende hoofdstad van India en bestaat eigenlijk uit twee delen, Delhi en New Delhi. New Delhi is begin 20e eeuw gesticht door de Britten als nieuwe hoofdstad van Brits-Indië. (Oud) Delhi was de hoofdstad van het moslimrijk tussen de 17e en 19e eeuw. De stad wordt echter al bewoond sinds de 6e eeuw voor Christus, door haar gunstige ligging aan de Yamunarivier. New Delhi kenmerkt zich door Brits koloniale architectuur, Delhi door oude forten, moskeeën en levendige bazaars. Het straatleven in Delhi is ontzettend druk en u zult ongetwijfeld moeten acclimatiseren. Wanneer u echter verder kijkt dan de enorme drukte, vindt u een multidimensionele stad die gekenmerkt wordt door het rijke verleden, enorme tegenstellingen tussen arm en rijk, economische ontwikkeling en gastronomische hoogtepunten.

Goedkope vliegtickets naar Delhi

New Delhi

New Delhi is ruim van opzet en staat vol koloniale bouwwerken en monumenten, waaronder het Parlementsgebouw en India Gate. Ook vindt u in New Delhi hippe bars, cafés en restaurants.

Delhi

In (Oud) Delhi vindt u imposante en indrukwekkende gebouwen die herinneren aan het machtige moslimrijk dat heerste stad. Het Rode Fort, dat op de werelderfgoedlijst van de Unesco staat, is een prachtig gebouw dat door de moslimheersers werd gebouwd. De Jama Masjid moskee is de grootste moskee van India en mag u zeker niet missen bij een verblijf in Delhi. Verder vindt u in (Oud) Delhi verschillende kleurrijke en geurige bazaars.

Charme van Delhi

De charme van Delhi ligt mede in de mengelmoes van culturen. Zowel in religieuze bouwwerken als kerken, moskees, siktempels en hindoetempels ziet u de weerspiegeling van de vele verschillende groepen in Delhi. Maar ook op de levendige markten en bazaars wordt u constant herinnerd aan de verscheidenheid van culturen in Delhi.

Goedkope vliegtickets naar Delhi

Vlieg voordelig naar Delhi door uw vlucht te boeken via onze vliegtickets aanbiedingen pagina. Gebruik het zoekscherm en vind direct het goedkoopste vliegticket naar India. Wij zoekt naar tarieven van alle lijndienstvluchten naar Delhi en sorteert deze op de laagste prijs. Boek vandaag nog online uw vlucht en vlieg morgen naar het prachtige Delhi!

Wilt u op de hoogte blijven van interessante en leuke vliegaanbiedingen naar verschillende Aziatische bestemmingen? Volg ons dan op Facebook en wees de eerste die te horen krijgt welke Aziatische bestemmingen in de aanbieding gaan!