Vriendelijk Chennai

In het zuidoosten van India ligt Chennai, het voormalige Madras. Chennai is de vijfde stad en een belangrijke economisch centrum van India. Tevens ligt in Chennai de oorsprong van de Bharata Natyam, een traditionele Hindoedans. Waar grote steden in India drukkend over kunnen komen, komt Chennai voornamelijk vriendelijk over. Chennai heeft tal van historische bezienswaardigheden, interessante musea en levendige markten. Net als in andere steden in India is het straatleven fascinerend. Tijdens een ochtendwandeling langs Marina Beach ziet u binnenkomende vissersboten en vismarkten. In de avond is Marina Beach de plek voor een prachtige zonsondergang.

Bezienswaardigheden in Chennai

In Chennai vindt u verschillende indrukwekkende koloniale gebouwen, bijzonder kerken en prachtige tempels. De Britse kolonisatie is onder andere terug te zien in het Fort St. George en het Fort museum dat zich vlakbij de poort van het fort bevindt. Het overheidsmuseum van Chennai is verspreid over meerdere huizen gebouwd in Britse stijl en bezit prachtige exposities over onder andere archeologie, zoölogie, geologie, antropologie en kunst. In Chennai staan talloze mooie kerken, waaronder de St. Thomas Kathedraal waar de tombe van de apostel Thomas zich bevindt. Uiteraard staan er ook verschillende hindoetempels, zoals de Ramakrishna Mutt tempel en de Kapaleeshwarar tempel ter ere van Shiva.

Markten in Chennai

Chennai kent verschillende levendige, kleurrijke en geurige markten. De markt van George, in het gebied rondom het fort, is een authentieke markt, waar in straten en steegjes slechts een bepaalde type product aan de man wordt.

Uit eten

Lokale restaurantjes, eetstalletjes, marktkraampjes dat zijn dé plaatsen om een land letterlijk te ruiken en te proeven. Chennai is een walhalla voor vegetariërs, onuitputbaar zijn de variaties in curries. Het middagmaal of thali is een samenstelling van verschillende gerechten en smaken (vegetarisch en niet vegetarisch), die soms nog in een bananenblad geserveerd worden. Er zijn ook internationaal gekende Indische gerechten zoals tandoori-kip, kashmir-lam, naan, chappati’s enz. verkrijgbaar. Een van de best gewaardeerde Aziatische restaurants de Pan Asian is ook in de stad te vinden.

 

Marina Beach in Chennai

Marina Beach dient u zowel vroeg in de ochtend als tegen zonsondergang te bezoeken bij een verblijf in Chennai. Het uitgestrekte strand is ’s ochtends de haven voor vissers en de plek voor vismarkten. ’s Avonds ziet u hier vliegeraars, cricketspelers en een schitterende zonsondergang.

Goedkoop naar Chennai

Goedkoop naar Chennai

Goedkoop vliegen naar Chennai ? Bekijk dan onze vliegtickets aanbiedingen, wij hebben reeds alle luchtvaartmaatschappijen en agenten die een aanbieding hebben voor u op een rij gezet. Dat betekent altijd de laagste tarieven voor vliegtickets naar uw favoriete vakantiebestemming.

Wilt u op de hoogte blijven van interessante en leuke vliegaanbiedingen naar verschillende Aziatische bestemmingen? Volg ons dan op Facebook en wees de eerste die te horen krijgt welke Aziatische bestemmingen in de aanbieding gaan