Overweldigend Kathmandu

Kathmandu is de overweldigende hoofdstad en eigenlijk de enige stad van Nepal. De stad ligt in een vallei aan de rivier de Vishnumati. Kathmandu is een duidelijk een wereldstad in wording. De grote straten worden gedomineerd door verkeer en beton. Gaat u echter wandelen in de achterafstraatjes dan ontvouwt zich het culturele en artistieke erfgoed van Kathmandu. In de achterafstraatjes liggen verborgen tempels, binnenplaatsen waar rijst en chili liggen te drogen en minuscule werkplaatsjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. In de wijk Thamel zijn alle toeristische voorzieningen aanwezig, maar voor het echte Nepal zult u deze wijk grotendeels links moeten laten liggen.

Tempels en paleizen in Kathmandu

Kathmandu staat bekend om de vele Boeddhistische paleizen en tempels, waarvan de meesten dateren uit de 17e eeuw. Overal in de stad vindt u bijzondere tempels. De meeste paleizen liggen rondom het Durbar Square, waar vroeger de kroning van de koning plaatshad. Het Durbar Square vormt het traditionele hart van de oude stad van Kathmandu.

Kathmandu

Uitrusten in Kathmandu

Een heerlijke en serene plek in het hectische Kathmandu is de Garden of Dreams. In deze goed onderhouden tuin vindt u verschillende architecturale hoogstandjes.

De wijk Thamel in Kathmandu

Het toeristisch centrum van Kathmandu ligt in de wijk Thamel. In deze wijk vindt u verschillende internetcafés, uitstekende restaurants en koffiehuisjes. Ook de meeste hotels staan in Thamel. Hoewel Thamel u van alle voorzieningen voorziet, moet u oppassen niet te veel in de wijk te blijven hangen. Want het authentieke en zeer bewonderenswaardige Nepal vindt u niet in Thamel.

Eten in Kathmandu

In Kathmandu stikt het van de lekkere en goede restaurants. Vooral in de backpackerswijk Thamel zijn heel wat verschillende keukens vertegenwoordigd. Maar waar moet je nu precies zijn voor die overheerlijke maaltijd of dat gezellige biertje aan de bar?De leukste restaurantjes zitten vaak net in dat ene steegje waar je niet zo 1,2,3 langs loopt. Hier zijn een aantal in willekeurige volgorde, voor je op een rijtje gezet. Gebruik Google-maps of Tripadvisor om de juiste locatie te vinden.Rosemary Kitchen,Places Restaurant & Bar,Zibro – Resto & Bar, Dwarika’s Hotel, Gaia Restaurant & Coffee Shop,OR2K Het eten in genoemde restaurants is van goede kwaliteit, de bediening is top en de sfeer is goed. Voor ongeveer 3 tot 5 euro heb je een hoofdgerecht, waar je in Nederland normaal zo’n 25 euro voor neertelt!

Vliegtickets Kathmandu

Kathmandu een overweldigende stad en zeer zeker het bezoeken waard. De laagste tarieven naar Kathmandu vindt u via onze vliegtickets aanbiedingen pagina . U mist nooit meer een speciale aanbieding naar uw favoriete reisbestemmingen. Meldt u aan voor de nieuwsbrief of volg on op Facebook, Twitter!