Cultureel, intellectueel en artistiek Lahore

Lahore is de tweede stad van Pakistan en ligt in het noorden van het land, vlakbij de noord-Indiase grens. Lahore is het cultureel, intellectueel en artistiek centrum van Pakistan. Liefhebbers van historie en architectuur zijn in de stad volledig op hun plek. In de stad staan tal van Moghul monumenten en nalatenschappen van de Britse overheersing. De oude stad van Lahore is een adventuur op zichzelf. Voor geïnteresseerden in islamitische spiritualiteit is Lahore een fantastische bestemming vanwege de qawalli (vroom gezang) en het Soefisme.

Badshahi moskee

De Badshahi moskee mag en kunt u niet missen in Lahore. De moskee is een uitstekend voorbeeld van de Moghul stijl en behoort tot de grootste moskeeën ter wereld.

Lahore

Het fort van Lahore

Een ander goed voorbeeld van de Moghul stijl is het fort van Lahore, dat onderdeel uitmaakt van het ommuurde gedeelte van de stad. Het gehele fort staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco vanwege de prachtige schatten in het fort, zoals het Shees Mashal (spiegelpaleis) en de Moti Masjid (een marmeren moskee).

Tuinen van Shalimar in Lahore

Net als het fort, staan ook de tuinen van Shalimar op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Deze prachtige tuinen bestaan uit meerdere niveaus en in totaal zijn er 410 fonteinen. De tuinen van Shalimar zijn zowel vanwege de ontsnapping aan het drukke verkeer als de wonderbaarlijke schoonheid een heerlijke plek om te vertoeven.

De bazaars van Lahore

In Lahore vindt u verschillende levendige bazaars, waar u onder andere muziekinstrumenten en traditionele sandalen kunt kopen.

Vliegtickets Lahore

Boek uw vliegtickets naar uw favoriete vakantiebestemming op Goedkoopnaarazie.nl. Vliegtickets naar Lahore, Pakistan en andere Aziatische bestemmingen vind u voor de allerlaagste tarieven op onze vliegtickets aanbiedingen pagina.

Wilt u op de hoogte blijven van interessante en leuke vliegaanbiedingen naar verschillende Aziatische bestemmingen? Volg ons dan op Facebook, Twitter  en wees de eerste die te horen krijgt welke Aziatische bestemmingen in de aanbieding gaan!