Extreem en enerverend Mumbai

Mumbai, ook wel bekend als Bombay, is de grootste stad van India. Mumbai is een extreme en enerverende mix van Hollywood, verkeer, invloedrijke personen, koloniale architectuur, armoede, zeer goede restaurants, chaos, orde, Hindoeïsme en de Islam. Mumbai is het centrum van de Indiase economie, mode, film en het Indiase nachtleven. De rijkdom van Mumbai heeft ook haar keerzijde. De sloppenwijk Dharavi telt ongeveer een miljoen inwoners. Mumbai is een geweldige bestemming, maar wel meteen India’s meest extreme bestemming.

Hollywood in Mumbai

Mumbai wordt ook wel Bollywood genoemd. Bollywood is een samenvoeging van de oude naam Bombay en Hollywood. Mumbai is namelijk het centrum voor de gigantische filmindustrie in India. Een bezoek aan een van de filmstudio’s, of anders de bioscoop, is een geweldige ervaring, ook als u niets verstaat van wat de acteurs zeggen.

Bezienswaardigheden in Mumbai

In Mumbai zijn vele bezienswaardigheden zoals koloniale bouwwerken, tempels, kerken, moskeeën, een bijzondere synagoge en musea. Ook zijn er verschillende gebouwen waar u een prachtige mix ziet van moslim, hindoe en Britse architectuur, zoals het Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya (Prince of Wales Museum). Behalve de wonderlijke gebouwen, zijn de vele markten van Mumbai een wonderlijke wereld. De Phule markt is de centrale markt voor groenten, fruit en vlees. Op de Bhuleshwar markt brengen de marktkooplui onder andere groenten, fruit, vlees, vis, kleding en juwelen aan de man.

Goedkoop naar Mumbai

Uitgaan in Mumbai

De uitgaansgelegenheden in Mumbai behoren tot de beste van India. U kunt fantastische dineren en uitgaan in zeer luxe clubs. Het rijke uitgaansleven toont eens te meer het schrille contrast aan tussen arm en rijk in een stad waar vele Indiërs het willen maken.

Goedkoop naar Mumbai

U vakantie begint al leuk als u boekt via vliegtickets aanbiedingen! U betaalt dan nooit teveel voor uw vliegticket. Zo houdt u dus meer geld over voor uw vakantie in Mumbai. Check eenvoudig de voordeligste vliegtarieven en boek uw vliegticket naar Mumbai in een aantal simpele stappen. Wilt u op de hoogte blijven van interessante en leuke vliegaanbiedingen? Volg ons dan op Facebook en wees de eerste die te horen krijgt welke Aziatische bestemmingen in de aanbieding gaan!

[awesome-weather location=”Mumbai” units=”C” size=”wide”forecast_days=7 hide_stats=true]