Tegengesteld Manilla

Manilla is de hoofdstad van de Filippijnen, maar is eigenlijk geen echte stad. Manilla is meer samenvoeging van dorpen die tegen elkaar zijn gegroeid. De tegenstellingen van de verschillende dorpen die samen Manilla vormen, maken Manilla tot een charmante bestemmingen. Tijdens uw verblijf in Manilla ziet u arm en rijk, moderne zakenwijken en oude vissersdorpen, traditionele markten en luxe winkelcentra, en dat alles onder de noemer van een stad. In Manilla zijn tal van herinneringen aan de Spaanse overheersing en verschillende musea die leren over de Filippijnse cultuur.

Koloniale bezienswaardigheden in Manilla

In Manilla vindt u tal van koloniale bezienswaardigheden, waaronder de oude militaire post tijdens de Spaanse kolonisatie, Fort Santiago. Casa Manila is een gerestaureerd koloniaal huis, waarin u kunt zien hoe de hogere klasse leefde in 19e eeuw. De officiële residentie van de president van de Filippijnen, Malacañang Palace, is ook een overblijfsel uit de koloniale tijd.

Overige bezienswaardigheden in Manilla

In Manilla zijn verschillende musea die richten zich op verschillende aspecten uit de rijke historie van de Filippijnen. Het koloniale tijdperk, de tradities en gebruiken van het Filippijnse volk en traditionele kunst komen in de vele musea naar voren. Behalve musea zijn in Manilla verschillende prachtige religieuze gebouwen te bewonderen, waaronder kerken, moskees en tempels.

Winkelen in Manilla

Op de vele levendige en kleurrijke markten van Manilla komt u in contact met de vriendelijke bevolking. In de Chinatown van Manilla vindt u een unieke Chinese sfeer. Voor luxer winkels kunt u uitstekend terecht in de buurt het ordelijke zakencentrum, waar zich overigens ook het levendige nachtleven van Manilla afspeelt.

Manilla

Vervoer in Manilla

Wilt u budget en het echte local life ervaren dan moet u de witte met rood en geel gestreepte bussen nemen. Houten bankjes, geen ramen en geen airco, dé echt Pinoy!Wilt u wat luxer dan zijn er diverse opties welke u bij de busstations kunt vinden. Van Manila naar Banuae in het noorden kost het u ca € 15 euro.

Een taxi ritje, naar en binnen het centrum kost ongeveer €3 tot €5.

Transfer van de hotel naar de luchthaven kost ongeveer €8 per rit.

Eten in Manilla

Voor €5 kunt u eten in een restaurant, zeker in de wijken, Malate en Ermita waar de meeste toeristen verblijven. In de wijk Makati is het wat duurder.Er zijn talloze foodcourts waar u noodles, pizza’s, broodjes en nog veel meer fastfood kunt eten. Teven zijn Amerikaanse fastfoodketens goed vertegenwoordig. Goedkoopste eten is in een carinderia, een stalletje op straat daar betaalt u ongeveer €2,50 voor een maaltijd.

Vliegtickets Manilla

Het charmante en mooie Manilla is dichterbij dan u denkt. Een goedkoop vliegticket naar de Filippijnen boekt u met een paar klikken bij een online vliegtickets aanbieder. Wij volgen de trends en hebben laatste aanbiedingen beschikbaar deze vind u terug op onze Facebook pagina.[awesome-weather location=”Manila” units=”C” size=”wide”forecast_days=7 hide_stats=true]