Cultureel Yogyakarta

Javanen beschouwen Yogyakarta als de ziel van het eiland. Centraal gelegen op Java ligt Yogyakarta in het centrum van het artistieke en intellectuele erfgoed van het eiland. In de stad wordt de Javaanse taal in de puurste vorm gesproken, vindt u volop kunst en zijn  de Javaanse tradities het best zichtbaar. Net als in de anderen grote steden in Indonesië bent u in Yogyakarta van alle toeristische gemakken voorzien en gaat de stad mee in de economische en technische ontwikkelingen. Desalniettemin hangt in Yogyakarta nog altijd een sfeer uit vroegere tijden. De oude paleizen, tempels en tradities van de stad zijn een trekpleister voor toeristen. Op korte reisafstand liggen het indrukwekkende Prambanan-complex en de Borobudur.

Het Keraton van Yogyakarta

Het Keraton (of Kraton) in Yogyakarta is een prachtig 18e eeuws paleiscomplex van de voormalige sultan. Het ommuurde woongedeelte is helaas niet te bezichtigen, de ontvangstzalen en de troonzaal wel. Ook het verblijf van de Harem van de sultan, net naast het complex, is te bewonderen.

Tradities bezichtigen in Yogyakarta

Toeristen komen naar Yogyakarta voor de oude sfeer die heerst in de stad. Behalve oude tempels en paleizen kunt u een bezoek brengen aan traditionele wayangvoorstellingen, batikateliers, gamelaorkesten en dansvoorstellingen. Ook kunt u zien hoe de poppen voor de wayangvoorstellingen gemaakt worden. In Kota Gede ligt het centrum van de zilverindustrie van Yogyakarta.

Yogyakarta

Prambanan-complex en de Borobudur nabij Yogyakarta

Op zo’n 40 kilometer van Yogyakarta ligt het Prambanan-complex en de Borobudur. De Borobudur is het grootste Boeddhistische monument ter wereld. Vanaf het 8e eeuwse monument heeft u schitterend uitzicht op de omgeving. Het Prambanan-complex ligt vlakbij de Borobudur en bestaat uit meerdere 8e tot 12e eeuwse Hindoeïstische tempels.

Vliegtickets naar Yogyakarta

Boek online uw vliegtickets via onze vliegtickets aanbiedingen pagina en profiteer van de allerlaagste tarieven naar Yogyakarta en andere Indonesische bestemmingen.

[awesome-weather location=”Yogyakarta” units=”C” size=”wide”forecast_days=7 hide_stats=true]