Sfeervol Hanoi

Hanoi is de hoofdstad van Vietnam en ligt in het noorden van het land. Hanoi kent een ongekende mix van het exotische oude Azië en het dynamische gezicht van het moderne Azië. Opvallend is de bijna provinciaalse sfeer in een stad met meer dan 3 miljoen inwoners. Het sfeervolle karakter van de stad wordt vooral gecreëerd door de vele meren, tempels, monumenten, groene parken en een fantastische avondmarkt. De oude stad van Hanoi is gelukkig zeer goed bewaard gebleven en gespaard van de verwoestingen van de oorlog. De koloniale invloed van de Fransen is nog duidelijk aanwezig. Op verschillende plekken ruikt u in de ochtend de geur van vers gebakken baguettes en croissants.

Hanoi

Musea in Hanoi

In het Franse kwartier van Hanoi vindt u verschillende interessante musea, zoals het geschiedenismuseum, het museum van de Vietnamese revolutie en een museum ter ere van de Vietnamese vrouwen. In het oude kwartier van de stad vindt u het onafhankelijkheidsmuseum.

Het Hoan Kiem meer in Hanoi

Het grote Hoan Kiem meer in Hanoi ligt tussen het oude en het Franse kwartier. In de omgeving van het meer vindt u tal van bezienswaardigheden zoals verschillende koloniale huizen, het Ho Chi Minh Museum, de Ngoc Son Tempel, het Ho Chi Minh Huis, de tempel der Literatuur en de een Pilaar Pagode. Het meer zelf is een oase van rust met prachtige parken.

Dong Xuan avondmarkt

De Dong Xuan avondmarkt is een geweldige ervaring. De markt heeft een erg sociaal karakter. Onder een sfeervolle verlichting brengen marktlui goedkope spullen aan de man. De markt is leuk, levendig en kleurrijk, maar niet de plek om te shoppen.

Vliegtickets Hanoi

Voordelig naar Hanoi vliegen? Dat kan als u tijdig boekt. Vergelijkt u de tarieven van alle verschillende aanbieders die naar Vietnam en andere Aziatische bestemmingen vliegen. Een betaalbaar vliegticket naar Hanoi vindt u makkelijk met een simpele zoekopdracht op onze vliegtickets aanbiedingen pagina.

Wilt u op de hoogte blijven van interessante en leuke vliegaanbiedingen naar verschillende Aziatische bestemmingen? Volg ons dan op Facebook en wees de eerste die te horen krijgt welke Aziatische bestemmingen in de aanbieding gaan!