Kota Kinabalu; moderne stad in wonderbaarlijk Sabah

Kota Kinabalu is hoofdstad van de Maleisische staat Sabah op het eiland Borneo. In de stad zijn verschillende bezienswaardigheden, levendige markten en een bruisend nachtleven. Kota Kinabalu ligt aan de kust, waardoor kunt u in en rondom de stad kunt genieten van zon, zee en strand. De natuurschatten van Sabah zijn ondanks alles de voornaamste reden om naar Kota Kinabalu te gaan. Nabij Kota Kinabalu liggen verschillende prachtige nationale parken zoals het Tunku Abdul Rahman Park en het Kota Kinabalu National Park.

Bezienswaardigheden in Kota Kinabalu

Kota Kinabalu is tijdens de Tweede Wereldoorlog bijna geheel verwoest. De stad heeft hierdoor een modern uiterlijk. De Atkinson klokkentoren behoort tot de weinige overblijfselen van voor de oorlog. De islam is belangrijk in Maleisië en dat is in Kota Kinabalu onder andere terug te zien in het museum van de islamitische beschaving, de stadsmoskee en de staatsmoskee.

Markten in Kota Kinabalu

In Kota Kinabalu zijn verschillende markten die allemaal hun eigen charme hebben, zoals de centrale markt, de Chinese straatmarkt, de Filippijnse markt en bovenal de sfeervolle avondmarkt.

Uitgaan in Kota Kinabalu

Kota Kinabalu is de beste plek om uit te gaan in Sabah. In de stad zijn tal van uitstekende restaurants. Ook zijn er verschillende cafés en clubs om tot in de late uurtjes te stappen.

Natuurschoon nabij Kota Kinabalu

Sabah staat bekend om de rijke flora en fauna. Voor de kust van Kota Kinabalu ligt het Tunku Abdul Pahman Park dat bekend staat om de mooie stranden en de prachtige koraalriffen waar u kunt duiken en snorkelen. Het Kota Kinabalu National Park ligt op nog geen 100 kilometer en kent een adembenemend mooie natuur. In het park ligt de hoogste berg van zuidoost Azië, mount Kota Kinabalu.

Voordelige vliegtickets naar Kota Kinabalu

Vlieg voordelig naar Kota Kinabalu en boek u vliegreis via onze vliegtickets aanbiedingen pagina.

Wilt u op de hoogte blijven van interessante en leuke vliegaanbiedingen? Volg ons dan op Facebook en wees de eerste die te horen krijgt welke Aziatische bestemmingen in de aanbieding gaan!

[awesome-weather location=”Kota Kinabalu” units=”C” size=”wide”forecast_days=7 hide_stats=true]