Modern Karachi

De voormalige hoofdstad van Pakistan gelegen aan de kust in het zuiden van het land. De politieke macht van Pakistan ligt in Islamabad, het economische centrum van het land is Karachi. De economie heeft haar aantrekkingskracht op Pakistanen en Karachi is dan ook de grootste stad van het land. De inwoners van de stad hebben verschillende etnische achtergronden. In Karachi vindt u hoge wolkenkrabbers, Victoriaanse gebouwen, prachtige moskeeën, bijzondere christelijke gebouwen, goede musea en levendige bazaars. Karachi is bovenal de meeste moderne stad van Pakistan met vele winkels voor de nieuwste high-tech gadgets. Op korte reisafstand van Karachi liggen twee prachtige nationale parken: Kirthar national park en Hingol national park.

Musea in Karachi

Er zijn een aantal bijzonder musea in de stad. Het nationaal museum van Pakistan bezit een twee miljoen jaar oude bijl uit het stenen tijdperk, heeft een bijzondere islamitische afdeling en gaat in op de onafhankelijkheid van Pakistan. Het Pakistaanse maritieme museum is zeker de moeite waard, mede door de tentoonstellingen buiten. Breng ook zeker een bezoek aan het Jinnah House museum,  waar de eerste gouverneur van Pakistan heeft gewoond.

Karachi

Stranden in en rondom Karachi

Karachi is gelegen aan de kust en is dan ook een belangrijke havenplaats. In en rondom Karachi zijn enkele goede stranden. Karachi is echter geen echte badplaats.

Etnische diversiteit in Karachi

In Karachi vindt u een grote etnische diversiteit en opvallend veel verschillende religies met hun eigen gebedshuizen. De meeste inwoners zijn islamitisch, maar in Karachi vindt u ook een grote groep christenen en hindoes. Tevens is Karachi een centrum voor het Zoroastrianisme, gebaseerd op de leer van de profeet Zoraster, ook wel bekend als Zarakustra.

Eten in Karachi

Stad stikt het van de lekkere en goede restaurants. Maar waar moet je nu precies zijn voor die overheerlijke maaltijd ? Hier zijn een aantal in willekeurige volgorde, voor je op een rijtje gezet. Gebruik Google-maps of Tripadvisor om de juiste locatie te vinden.Okra,BBQ Tonight, Kolachi Restaraunt,Dynasty,Cafe Aylanto, Het eten in genoemde restaurants is van goede kwaliteit, de bediening is top en de sfeer is goed. Voor ongeveer 7 tot 18 euro heb je een hoofdgerecht.

Vliegtickets Karachi

Boek uw voordelige vliegtickets naar Karachi op Goedkoopnaarazie.nl. Op de site worden de laagste vliegtarieven continu geupdate zodat u verzekerd blijft van de goedkoopste vliegaanbiedingen.

Bespaar nog meer door een pakketreis te boeken!

Wilt u op de hoogte blijven van interessante en leuke vliegaanbiedingen naar verschillende Aziatische bestemmingen? Volg ons dan op Facebook, Twitter  en wees de eerste die te horen krijgt welke Aziatische bestemmingen in de aanbieding gaan!