Veelzijdig Colombo

Colombo is de hoofdstad van Sri Lanka en ligt aan de westkust van het eiland. De bevolking van Colombo is een weerspiegeling van de totale Sri Lankaanse bevolking en bestaat uit Singalezen, Tamils, Sri Lankaanse Moren en Maleisiërs, die allemaal hun eigen invloed hebben op de stad. In Colombo staan moderne zakengebouwen en koloniale huizen naast tempels, moskeeën en kerken. Verschillen tussen arm en rijk zijn duidelijk zichtbaar. In het tropische park Vihara Maha Devi kunt u uitrusten van de verkeerchaos in de stad en staan teven verschillende bezienswaardigheden. Hoewel Colombo verschillende stranden heeft, liggen ten zuiden van de stad enkele badplaatsen met betere en mooiere stranden.

Nederlandse koloniale tijd van Colombo

Colombo was in de 17e eeuw een belangrijke havenstad voor de VOC en tegenwoordig vindt u verschillende herinneringen aan de Nederlandse overheersing, zoals het Dutch Period museum. In het museum, dat ooit bewoond werd door de Nederlandse Gouverneur, vindt u koloniale meubelen en andere artefacten. Het belangrijkste Nederlandse gebouw in Colombo, de Wolvendaal kerk, staat in de binnenstad.

Markten in Colombo

In de volkswijk Pettah zijn tal van versmarkten met vis- en fruitmarkten, bazaars en leuke winkeltjes. Op deze markten ziet u de dagelijkse bedrijvigheid van de lokale bevolking.

Zonsondergang in Colombo

Galle Face Green ligt aan de kust en is de plek waar het ’s avonds gezellig druk is en veel jonge stelletjes genieten van de schitterende en romantische zonsondergang. Ook vindt u hier elegante gebouwen, mooie hotels en prachtige parken.

Goedkoop naar Colombo

Uit eten in Colombo

In Colombo heeft u een zeer ruime keuze uit verschillende internationale keukens. Colombo staat bekend als een stad waar u zich al proevend een baan wendt langs de geruime keuze aan eten.Een maaltijd kunt u vaak bestellen vanaf € 3. In de duurdere hotels waar een westerse maaltijd met vlees en aardappelen worden geserveerd betaalt u ongeveer € 12. Een goede Rice and Curry is voor een paar Euro te krijgen.

Goedkoop naar Colombo

Wilt u naar het prachtige Colombo? Boek nu uw voordelige vliegticket naar Colombo via onze aanbiedingen pagina .Vergelijkt alle voordelige tarieven van alle luchtvaartmaatschappijen, zodat u altijd verzekerd bent van de goedkoopste vliegtarieven. Of boek de geweldige vlieg ervaring met de nationale luchtvaartmaatschappij Srilankan Airlines.

Wilt u op de hoogte blijven van interessante en leuke vliegaanbiedingen naar verschillende Aziatische bestemmingen? Volg ons dan op Facebook en wees de eerste die te horen krijgt welke Aziatische bestemmingen in de aanbieding gaan!