Trots Islamabad

In het noorden van Pakistan ligt de hoofdstad Islamabad, die is ontstaan aan het eind van 20e eeuw. Voormalig president Ayub Khan gaf in 1958 de opdracht tot de bouw van een nieuwe hoofdstad ten noorden van Rawalpindi. Islamabad en Rawalpindi zijn aan elkaar gegroeid en worden dan ook gezien als één geheel. Islamabad is ruim aangelegd met groene parklandschappen. Net als iedere zuid-Aziatische metropool wordt het straatbeeld gekenmerkt door een enorme levendigheid. Rawalpindi is in de 19e eeuw van klein dorp tot een stad uitgegroeid. In Rawalpindi kunt u zich onttrekken aan de drukte van Islamabad en een bezoek brengen aan het Ayub National Park. In de buurt van Islamabad bevinden zich de indrukwekkende opgravingen van Taxila.

Hoofdstad Islamabad

Islamabad is een echte hoofdstad met goede musea, trotse monumenten, uitstekende restaurants en bruisende bazaars. Aangenaam aan Islamabad is de ruime opzet met groenvoorzieningen. De macht van Islamabad wordt ook uitgestraald in de gigantische en futuristische Shah Faisal moskee, die van ver is te zien door de bijna 90 meter hoge minaretten.

Islamabad

Rustig Rawalpindi

Rawalpindi is ten opzichte van Islamabad een rustige stad. Het Ayub National Park in Rawalpindi is het oudste en grootste park van de stad. Het park is 900 hectare groot en heeft wandelpaden door mooie tuinen en langs prachtige meren.

Taxila nabij Islamabad

Iets ten noordwesten van Islamabad liggen de opgravingen van Taxila. Taxila was in de oudheid een centrum voor Boeddhistische studie. Panini, een Indische taalkundige, en Kautilya, de Indische Machiavelli, studeerden aan de universiteiten van Taxila. De bloeiperiode van Taxila lag tussen de eerste en vijfde eeuw na Christus. Taxila behoorde tot de belangrijkste steden van Gandhara, een oud koninkrijk in Oost-Afghanistan en Noordwest-Pakistan.

Vliegtickets Islamabad

Via Goedkoopnaarazie.nl vliegt u voor de laagste tarieven naar Islamabad, de hoofdstad van Pakistan. De vluchten naar wereldwijde vakantiebestemmingen zijn in een aantal stappen en voor lage vliegtarieven te boeken via onze website. Ook naar Islamabad en andere Aziatische bestemmingen zijn de goedkoopste vliegtickets gegarandeerd te vinden via onze vliegtickets aanbiedingen pagina. Voor een volledig aanbod van reisaanbiedingen kunt u terecht op onze speciale aanbiedingenpagina. Wij zoeken naar de beste aanbiedingen waardoor de totale prijs van uw vliegticket lager uitvalt dan bij andere aanbieders. Boek vandaag nog uw vliegticket naar Islamabad en geniet van de kleurrijke en grootste bezienswaardigheden.

Bespaar nog meer door een pakketreis te boeken!

Wilt u op de hoogte blijven van interessante en leuke vliegaanbiedingen naar verschillende Aziatische bestemmingen? Volg ons dan op Facebook, Twitter  en wees de eerste die te horen krijgt welke Aziatische bestemmingen in de aanbieding gaan!