Goedkoop naar Azië

Goedkoop naar Azië? Dat kan zo door vroeg mogelijk te boeken. De prijzen liggen vaak lager als je eerder boekt omdat goedkopere vluchten nog beschikbaar zijn.

Probeer alternatieve luchthavens als vertrekpunt. Soms kan het heel veel euro’s schelen als je van Brussel of Düsseldorf vliegt. Hou dan wel rekening met de extra tijd en kosten naar het vliegveld, ook hier is van belang om tijdig een treinticket,vliegticket of parkeerplek te boeken.

Probeer een dag eerder of later. Prijzen verschillen per dag. Een dag eerder vertrekken of later aankomen kan veel schelen.

Probeer een ander seizoen. Elk land heeft een zijn eigen voordelige reisperiode. Zeg maar off-season. Vluchten naar Thailand zijn bijvoorbeeld goedkoper van maart tot november en als het enigszins mogelijk is boek buiten de schoolvakanties om.

Draai de bekende en gewilde routes om : Veel reizigers zullen naar bijvoorbeeld Vietnam hun reis in Hanoi willen beginnen om dan in Ho Chi Minh City te eindigen wegens een doorreis naar het strand of een doorreizen naar de beur landen Cambodja en Laos . Door te beginnen  in Ho Chi Ming City en te eindigen in Hanoi kan je veel besparen op de vliegtickets .

Blijf langer op 1 plek. De duur van de reis heeft soms invloed op de prijs. Trips korter dan een week zijn meestal duurder. Voor city trips zijn vaak wel weekend tarieven beschikbaar.

Check bij het boeken altijd op verborgen kosten. Veel ticketverkopers vragen kosten als een vluchtverzekering of een bagage-toeslag.Vergelijk zo veel mogelijk agenten en doorloop altijd aantal stappen omdat meeste agente pas hun totaalkosten in stap 4 van de boeking proces laten zien. Hier een kleine overzicht van bijkomende kosten van groten agenten in Nederland.Volledige lijst vindt je op onze boekingskosten pagina.Let op kosten zijn variabel !
Cheaptickets.nl :Dossierkosten €29,- , Totaal =€29,-
WTC.nl:Customer Service Charge €59,-(variabel),-,Boekingskosten€25,- Totaal =€84,-
Vliegtickets.nl: Service fee €18,- (variabel),Boekingskosten €25,-, Totaal = €43,-
Tix.nl : Customer Service Charge(variabel) €19,50, Administratiekosten €20,- ,Totaal = €39,50
Schipholtickets.nl:Customer Service‚ €14,50,Dossierkosten €25,- Totaal = €39.50

Bij Expedia.nl of Ebookers.nl zijn alle kosten direct verwerkt in de totaal prijs dus er komen geen extra kosten bij.

Agente gespecialiseerd in studenten reizen : Voor studenten is het interessant om te boeken via een organisatie die gespecialiseerd is in reizen voor studenten. Gespecialiseerde agenten zo als Kilroy hebben speciale tarieven van de luchtvaartmaatschappijen die bedoeld zijn enkel voor studenten.

Boek een rondreis. Als je een bijvoorbeeld compleet verzorgde Vietnam rondreis boekt, waarbij de vlucht en accommodatie in een prijs zijn opgenomen, ligt de prijs een stuk lager dan wanneer je deze twee apart van elkaar gaat boeken. Ook hoef je je dan nergens meer zorgen om te maken, want alles is vooraf helemaal geregeld!

Goedkope vliegtickets naar Azië? Wij houden actuele vliegtickets aanbieding voor je in de gaten, raadpleeg dus altijd onze vliegtickets aanbiedingen pagina of volg ons op facebook.

Bespaar op reiskosten in Azië

Boek binnenlandse vluchten op plaats van bestemming. Binnenlandse vluchten zijn goedkoper als je ze lokaal boekt. Deze vluchten kunnen relatief goedkoop zijn en je bespaart tijd. Bijvoorbeeld van Bangkok naar Phuket met Air Asia. Hou wel enig avontuur in gedachte. Jouw reisschema moet wel flexibel zijn.

Delen is altijd besparen. Je kan altijd alles delen dus ook de kosten. Deel bijvoorbeeld een gids, een taxi of een menu. Het is altijd goedkoper en gezelliger bovendien.

Reis met OV. Als je serieus geld wilt besparen, reis dan met het openbaar vervoer. Je zit echt midden in de cultuur en betaalt altijd lokale prijzen. Bangkok / Ayutthaya met een longtail boot kost al gauw 25 euro, enkeltje Ayutthaya / Bangkok met de trein kost 0,80 euro. Ook in Vietnam is trein zeer voordelig enkeltje Hanoi – Saigon kost ongeveer 4 euro.

Slaap in de nachttrein. Reizen met de trein is vaak goedkoper. Reis je s’ nachts dan kan je ook slapen en bespaar je weer een overnachting. Het is een voordelige manier om lange afstanden te reizen.

Pak eens vaker de bus. De bus is misschien niet zo comfortabel voor lange afstanden, maar wel avontuurlijk en goedkoop.In heel veel Aziatische lande kan je ook een minibus met chauffeur huren het is wel wat duurder dan de openbare bus maar veel comfortabeler . Bijvoorbeeld Hanoi – Hoi An (3,5 uur) kost 40 euro.

Neem een gratis fiets. Veel wereldsteden zoals Londen en Parijs kennen een ‘groene fietsenplan’. Je zou het niet verwachten maar Bangkok heeft sinds 2008 ook zo’n plan. Er zijn 300 fietsen. Zie je jezelf al door de stad crossen? Gratis?

Kies voor een watertaxi. De ‘Chao Praya River Express’ is spotgoedkoop en de meeste toeristische attracties zijn ermee bereikbaar in Bangkok. Geld ook voor andere Aziatische landen waar watertaxi’s beschikbaar zijn.

Neem een abonnement. Als je langer in bijvoorbeeld Bangkok blijft is het handig om een abonnement te nemen. Voor de Skytrain is er een 3-daagse onbeperkte ticket maar 7 euro.

Bespaar op verblijfkosten in Azië

Boek! een pakket deal. De meeste ‘Pakket deals’ die geboden worden waarin vliegticket + accommodatie is opgenomen zijn voordeliger dan wanneer je deze twee apart wilt boeken. Ook valt dat je boeking onder AVR/SGR regelen wat vaak niet het geval is wanneer je deze twee apart boekt.

Reis samen. Als je samen reist kan de kosten delen maar ook makkelijker afdingen bij hotels en hostels. Een hotelkamer in Bangkok kost a ± 30 euro.Afdingen is overigs in alle Aziatische lande van toepassing vaak kan je tot ongeveer 30% van de prijs afdingen.

Slaap in een guesthouse. Guesthouses zijn vaak de voordeligste accommodatie in Thailand. Bijvoorbeeld een tweepersoonskamer met eigen badkamer in een guesthouse in de stad van Chiang-Mai kost ± 50 euro per week. Een bungalow op het eiland Koh Chang heb je al voor 6 euro per nacht. Stel je er niks bij voor. Het zijn vaak eenvoudige hutjes.

Slaap uit de route. Als je niet perse naar de Full Moon Party wilt op Koh Panang maar wel op het eiland wilt slapen, laat je afzetten bij het laatste bungalow park. Het is er stil en ze hebben plek zat.

Bespaar op eten/drinken in Azië

Vermijd resorts. Westers eten is altijd veel duurder dan de lokale pot. Vermijd daarom resorts. Die hamburger, biefstuk of gebakken vis is minstens twee keer zo duur als die spies, curry en rijstschotel bij elkaar.

Eet bij ‘Food stalls’ en nachtmarkten. Lokale eetstalletjes zijn overal te vinden. Hier is de kans om de echte lokale cuisine te proberen op een goedkope manier. Een maaltijd op straat kost ± 1.50 euro. Probeer de stalletjes die druk bezocht worden. Gegarandeerd is het eten hier lekker en vers.

Geen Coca-cola. Drink lokale dranken die overal voorradig zijn zoals gekoelde kokosnoten. Voedzaam en zijn zeer voordelig (± 0.15 euro per stuk).

Onze vrienden

Kilroy

ThailandTotaal – Thailandtotaal is een informatieve website met uitgebreide informatie, tips en achtergronden over wonen, werken, zaken doen, vakantie en reizen in Thailand.
Reizendoejezo – Zoek de leukste rondreizen naar Thailand met Reizendoejezo.nu
Landenalmanak

ThailandVakantie.jouwpagina.nl

Vakantie Wegwijzer Thailand

VakantieThailand

Infonu

Tweereizigers

Bijzondere Reizen

SifaaRondreizen-vergelijken.nl

World Photos

Reis om de wereld

Goedkoop naar Azië